V těchto dnech byl nově otevřen Švejk restaurant v plzeňských Sadech Pětatřicátníků. Jde o jubilejní 50. restauraci z originálního franchizingového gastronomického konceptu, který vlastní Radovan Sochor. Předposlední Švejk se otevřel před dvěma měsíci v ruské Toljatě.
Plzeňská akce byla zahájena moderátorem Mírou Hejdou a slavnostním stříháním šerpy, kterého se zúčastnili švejkolog Radko Pytlík a vrchní sládek plzeňského pivovaru Václav Berka, který také učil zdejší personál, jak profesionálně natočit pivo. Program se nesl v tradičním duchu v podání Přemysla Kubišty jako Švejka a jeho kapely c. a k. Šramel. Na bezpečnost dohlíželi vojáci z 35. pluku, kteří v průběhu rekrutovali hosty. „Restaurace má kapacitu 180 míst a terasu se 100 místy, kuchyně je v tradičním českém duchu a s důrazem na kvalitní bio suroviny,“ sděluje provozní restaurace Lukáš Kanta.
Akce se zúčastnilo na 200 hostů včetně herce Martina Stránského, ředitele divadla Jan Buriana a mnoha významných podnikatelů a politiků.