Plzeň ocenila své dobrovolníky a pracovníky v sociálních službách

Město Plzeň ocenilo své dobrovolníky a pracovníky v sociálních službách. Dějištěm 9. sletu, tedy akce Anděl 2015, byl velký sál Měšťanské besedy.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostní večer, při němž si nejvyšší ocenění neboli Zlatého anděla pro rok 2015 převzal ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec, uspořádal Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve spolupráci s kanceláří primátora. 

„Letos přesně uprostřed mezi Mezinárodním dnem zdravotně postižených a Mezinárodním dnem dobrovolnictví děkuje město, víceméně symbolickými dary a svátečním večerem, všem obětavým, nezištným a laskavým lidem. Těm, kteří pomoc bližnímu vnímají jako běžnou a nedílnou součást vlastních životů. Město tímto večerem vyjadřuje zároveň úctu a uznání každému z dobrovolníků, bez nichž jsou sociální služby nemyslitelné,“ řekl primátor Plzně Martin Zrzavecký. 

Devátý andělský slet, k jehož svátečnímu duchu přispěla Baletní školička a sólisté baletu Divadla J. K. Tyla v Plzni, přivítal přes 200 oceněných, nominovaných plzeňskými organizacemi poskytujícími sociální služby. Všichni tito pak převzali z rukou primátora Martina Zrzaveckého a náměstkyně pro oblast sociálních věcí Evy Herinkové titul Anděl 2015, titul Andělské ruce 2015 a titul Dobrá duše 2015.

„Město nezapomíná ani na ty, kteří se velmi zasloužili o zkvalitňování sociálních služeb, ale slavnostního večera už se bohužel nedožili. I letos proto byla udělena cena In memoriam. Titul Dobrá duše 2015 právem náleží Antonínu Nevolovi, řediteli Salesiánského střediska mládeže – domu dětí a mládeže Plzeň. Získal ji za obětavou práci s mladými lidmi naplněnou laskavostí, dobrotou a vírou. Odešel velmi nečekaně a velmi předčasně,“ uvedla Eva Herinková. Zmíněné ocenění převzal zástupce salesiánů František Hroch.

Pošesté se 4. prosince otevřela i pomyslná Zlatá andělská síň, aby do ní po Anně Srbové, Miroslavu Valinovi, Karlu Ženíškovi, Jiřím Lodrovi a Bohumile Hajšmanové vstoupila další významná postava plzeňských sociálních služeb. „Titul nejvyšší získal člověk, který od roku 1995 stojí v čele jedné z největších organizací poskytující sociální služby v Plzni a řadu let bojuje za prosazení důstojné a adekvátní odměny pro všechny pracovníky v sociálních službách. Zlatým andělem pro rok 2015 za dlouholetou, obětavou práci směrem k potřebným a osobní přínos plzeňským sociálním službám se stal ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec,“ přiblížila Alena Hynková, vedoucí magistrátního odboru sociálních služeb, v jehož režii se každoročně sváteční ceremoniál odehrává.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka