Startuje oprava mostu přes Hrádecký potok. Jeho stav je nevyhovující

Rozsáhlé rekonstrukce se dočká most, který překlenuje Hrádecký potok v ulici U Panského dvora v Plzni na Doubravce. Stavební práce začnou ve čtvrtek 8. června 2023 a dle harmonogramu potrvají do poloviny listopadu letošního roku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cena činí necelých 8 milionů korun včetně DPH. Stavbu bude provádět firma Vodohospodářské stavby, s. r. o. Řidičům poslouží objízdná trasa, pěší budou moci využívat provizorní lávku. 

„Stávající most je již ve velmi špatném technickém stavu. Z bezpečnostních důvodů je nyní provizorně podepřen a neumožňuje tak přejezd nákladním automobilům, což znamená třeba také popelářům, dopravní obsluze a dalším službám,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. 

Stavební práce by měly trvat do 15. listopadu letošního roku. Na místě stávajícího nevyhovujícího mostu je navržen nový železobetonový mostní objekt o délce 4,8 metru a šířky 5,1 metru.  Společně s mostem bude upraveno i koryto potoka, nábřežní kamenné zdi a zrekonstruována vozovka. 

„Objízdná trasa pro dopravní obsluhu a občany bydlící na pravém břehu Hrádeckého potoka v ulici U Panského dvora povede během rekonstrukce Zábělskou ulici a dále k Ejpovickému tunelu a kolem parku Potoční. Pro pěší bude vybudována dočasná lávka přes Hrádecký potok. Věřím, že tato opatření místním obyvatelům přinesou jen minimální omezení,“ dodal náměstek Aleš Tolar.  

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.06.2023 14:07



2 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka