Plzeň plánuje nové technické zázemí pro Správu veřejného statku

Zastupitelé schválili koncepci využití areálů, které pro svoji činnost, tedy zejména pro správu a údržbu místních komunikací, využívá příspěvková organizace Správa veřejného statku města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dokument je podkladem pro záměr města, které plánuje vybudovat pro správu veřejného statku nové centralizované technické zázemí v areálu Jateční – Doubravecká. Výstavba centrálního areálu souvisí s přípravou výstavby státní komunikace, která má vést přes areál „Radčická“. Ten dnes slouží městu pro parkování odtažených vozidel a jako sklad soli pro zimní údržbu. Prostředky na vybudování nového zázemí chce radnice získat částečně i prodejem jiných areálů dosud užívaných správou veřejného statku. 

„Naším cílem je koncentrovat činnosti správy veřejného statku do menšího počtu míst. Nyní jsou jejich areály rozmístěny po celém území města, po realizaci změn dojde ke sloučení a obsluze převážně z jednoho místa,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík. Kromě centralizace činností projekt přinese také ekonomické úspory v souvislosti s provozními náklady, a to odhadem v částce kolem 1,2 milionu korun ročně, zvýší se efektivita a flexibilita operativního řízení. 

Schválená koncepce se týká areálů: 

Areál Jateční - Doubravecká: vybudovat zde nové technické zázemí SVSMP, včetně terénních úprav, skladovacích kapacit aj.

Areál Koterovská - U Seřadiště: areál vyklidit, vydělit potřebnou plochu na plánované stavby kanalizace a retenční nádrže a prodat zbylou část areálu.

Areál Boettingerova: areál vyklidit a prodat, případně jeho část použít pro účely vzájemné směny za část pozemku, který bude dotčen stavbou tramvajové trati na Borská pole.

Areál Ke Karlovu - Folmavská: vydělit z areálu východní část o rozloze cca 11 940 m2 a rozhodnout o jejím budoucím využití (část použít pro prodloužení ulice U Panasoniku), zbylou část areálu (cca 65 000 m2) prodat.

Areál Radčická: do vyřešení záležitosti stavby průtahu silnice I/27 s areálem nic zásadního nepodnikat.

Areál Hala Luční: areál ponechat v majetku města, provést nutné stavební úpravy a halu využít pro uskladnění materiálu města.

Příjmy z prodeje areálů (kromě areálu Ke Karlovu - Folmavská) budou využity pro financování výstavby technického zázemí Správy veřejného statku města Plzně v areálu Jateční - Doubravecká. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka