Plzeň podpoří ekologické aktivity Gymnázia Františka Křižíka

Gymnázium Františka Křižíka a základní škola požádalo o poskytnutí finanční podpory z městského fondu životního prostředí na obnovu zahrady v atriu školy a podporu ekologických aktivit pro roky 2023 až 2024.

Jarní servisní akce AUTO CB

Poskytnutí dotace ve výši 189 tisíc na tento projekt odsouhlasila Rada města Plzně, schvalovat jej ještě budou zastupitelé.

„Škola se dlouhodobě věnuje činnosti v oblasti ochrany životního prostředí. A to jak v rámci běžné výuky, tak i projektů. V roce 2015 byl zahájen program obnovy atria, díky kterému vznikl prostor pro ekologickou činnost dětí, tedy skleník, pařeniště nebo meteorologická budka. Cílem programu je podpora ekologické činnosti školy, vést děti od nejmladšího věku k ekologické činnosti, ochraně přírody, seznámit je s recyklací nebo je naučit vnímat vlastní okolí,“ řekl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Již devátá etapa projektu se týká především rozšíření zeleně v okolí školy a atria či údržbových prací stávající zeleně. Škola v rámci projektu dále připravuje ekologické soutěže a naučné programy Ekohrátky. Chce být průkopníkem zelené oázy v sídlištní zástavbě a otevřít ji výchovným, vzdělávacím, kulturním i společenským akcím.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka