Plzeň podpoří kulturní a umělecké dění ve městě

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí dotací v rámci Průběžného dotačního programu Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2023 ve výši 66 300 korun celkem pěti subjektům.

Jarní servisní akce AUTO CB

Mimo jiné na uspořádání divadelních představení nebo na benefiční aukci.
 
„Město Plzeň tímto programem podporuje kulturní a umělecké dění ve městě již několik let. Ze třetí uzávěrky přijímání žádostí schválili zastupitelé podporu konkrétně pro Loutkové divadlo Špalíček na uspořádání podzimního cyklu pěti představení, mezinárodní filmový festival International Road Movie Festival na podzimní site-specific promítání, pro soubor Consortium musicum na projekt Santini 300, pro Hospic svatého Lazara na benefiční aukci a dále pro neziskovou organizaci Post Bellum na projekt Knihy, spisovatelé a Paměť národa,“ informovala Eliška Bartáková, radní pro oblast kultury a památkové péče.

Mikrogranty města Plzně pomáhají během roku oživit kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v oblasti hudby, tance, divadla, výtvarného umění, designu, literatury, podpory kulturních a lidových tradic, site specific art aj. Projekty musejí směřovat k veřejné prezentaci.

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka