Plzeň podpoří několik dalších kulturních projektů

Zastupitelé města Plzně schválili rozdělení 82 tisíc korun mezi pět konkrétních kulturních projektů. Peníze budou poskytnuty z průběžného dotačního programu s názvem Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Podpora ve výši 15 tisíc korun je určena na Velkou knihu komiksů Bohumila Konečného, kterou vydal Středoškolský klub ASK ČR při Gymnáziu v Plzni na Mikulášském náměstí,“ uvedla radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková. Představila i další podpořené projekty: „Spolek Občanské sdružení Pro Photo získal grant 16 tisíc korun na výstavu ve Velké synagoze v Plzni, kterou realizoval v srpnu a září letošního roku. Jmenovala se Na východ od ráje a byly na ní k vidění humanistické fotografie ze Sibiře. Kapela pětatřicátého plzeňského pěšího pluku – FOLIGNO pak získala podporu ve výši 15 tisíc korun na slavnostní koncert k 20. výročí svého založení, který se konal letos 3. října v Kulturním domě Šeříková a mezi těmi, kdo přišli kapele gratulovat, byl i legendární Josef Zíma. Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v České republice – Spolek neslyšících Plzeň byl pak podpořen 19 tisíci korunami. Peníze poslouží na částečnou úhradu nákladů spojených s projektem Mezinárodního dne neslyšících. A částku 17 tisíc korun získala Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje na Noc literatury, která se konala letos v září.“

Průběžný dotační program Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 vyhlásil Odbor kultury Magistrátu města Plzně. Je určen na podporu kulturních a uměleckých projektů veřejně prezentovaných na území Plzně a v blízkém okolí, které oživují kulturní dění, a to zejména v oblastech hudby, tance, divadla, výtvarného umění či literatury.

Žádosti lze podávat v několika termínech během celého roku. Žádost musí být podána před zahájením konání daného projektu. Minimální výše grantu je 5 tisíc korun, maximální 30 tisíc korun.

Letos už byly v předchozích kolech například podpořeny tyto projekty: Koncert ke světovému dni zraku 2022, Světové setkání rodin v Lobezském parku, Kulturní léto Západočeské galerie s Pivotečkou U Zvonu, Divadlo bratří Formanů – Obludárium (na ilstračním fotu) a další.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka