Plzeň podpoří nově vznikající tenisovou akademii

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí částky 300 tisíc korun TK Slavia Plzeň, peníze půjdou na nově vznikající Regionální plzeňskou tenisovou akademii.


Akademii připravuje klub od začátku letošního roku, svoji činnost plně zahájí od ledna 2017. Město Plzeň tak pokračuje v podpoře důležitých sportovních projektů, v západočeské metropoli už takto přes rok funguje například akademie fotbalová, připravuje se i akademie zaměřená na vyhledávání a přípravu malých hokejistů. 

„Tenisová akademie bude fungovat pod záštitou tenisového klubu TK Slavia Plzeň, který vychoval pod svým vedením nemalé množství tenisových talentů. Má za cíl pokračovat v této tradici, vychovávat nové nadějné tenisty a podpořit je v jejich tenisovém růstu,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Tenisový klub Slavia Plzeň dojednal spolupráci s mateřskou školou ve Dvořákově a Mandlově ulici a hlavně pak s 1. a 2. třídou základní školy Skupova a Baarova. Z těchto škol se přihlásilo na 80 dětí, které jsou již zařazeny do tréninkových skupin, z nichž se pak na jaře příštího roku vyberou pohybově nadané děti do užších a specializovanějších tenisových tréninků. Jelikož klub nemá dostatečné finanční prostředky, žádá o dotaci město Plzeň.

Tenisová akademie je určena pro děti ve věku od 4 do 9 let. Celá příprava tenisových talentů je především zaměřena na postupné zdokonalování tenisové techniky, na celkový rozvoj pohybových dovedností a na postupné zvyšování fyzické kondice. Hráči tenisové akademie se pravidelně účastní tenisových turnajů v kategoriích minitenis (kategorie do 7 let) a baby tenis (od 7 – 9 let). Tenisová akademie se každoročně účastní soutěže družstev. Tréninkové hodiny probíhají v areálu TK Slavia Plzeň, a to v  letních měsících na antukových dvorcích a v zimních měsících využívá akademie krytých dvorců v areálu tenisového klubu. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka