Plzeň podpoří půl milionem korun sportovní aktivity žáků škol

Plzeň chce rozdělit půl milionu korun na sportovní aktivity žáků 29 plzeňských škol, které zajišťují povinnou školní docházku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Radní schválili přidělení dotace v celkové částce 418 tisíc korun, rozdělení zbývající částky musí ještě schválit zastupitelé.
       
„Cílem dotačního programu je podpořit projekty, které jsou zaměřeny na podporu tělovýchovných aktivit dětí. Finanční podpora je směrována pouze do ročníků, ve kterých žáci plní povinnou školní docházku,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.
  
Dotace se většinou pohybují v rozmezí od 14 do 23 tisíc korun. Příspěvek získá mimo jiné 15. základní škola na pořádání lyžařských kurzů, Bolevecká základní škola na provoz kroužku florbalu, Benešova základní a mateřská škola na sportovní týden a kurz pro nesportovce, Tyršova základní škola a mateřská škola na vybavení kroužků taneční výchovy, sportovních her a pořádání školních akcí.

Radní mimo jiné dále odsouhlasili dotaci pro Základní a mateřskou školu pro sluchově postižené na turnaj ve florbale a celostátní turnaj v plavání sluchově postižených žáků, pro Církevní  gymnázium na kondiční posilování či dotaci pro Základní a mateřskou školu pro zrakově postižené a vady řeči  na zájmový kroužek plavání. Jejich přidělení budou schvalovat zastupitelé.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.04.2018 08:18



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka