Plzeň podpoří volnočasové aktivity dětí a mládeže

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně vyhlásil pro rok 2018 dotační program Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže v oblasti výchovy a vzdělávání.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem programu je podpořit realizaci volnočasových vzdělávacích a výchovných programů v rámci mimoškolních aktivit dětí a mládeže jako prevence rizikového chování.

„V rozpočtu statutárního města Plzně na poskytnutí neinvestičních dotací v rámci tohoto programu bylo vyčleněno 1,5 milionu korun. Odbor školství, mládeže a tělovýchovy přijal celkem 110 žádostí o poskytnutí finanční dotace zaměřené na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Celková požadovaná finanční částka žádostí dosáhla výše 4,3 milionu korun. Všechny žádosti byly předloženy Komisi pro výchovu a vzdělávání Rady města Plzně, ta doporučila poskytnutí finanční dotace celkem 78 žádostem ve výši 1,5 milionu korun,“ vysvětlila Eva Herinková, náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí.

Radní města schválili celkem 16 dotací ve výši 298 tisíc korun. Rada rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Jiřičky obdrží 30 tisíc korun, Pionýrská skupina HOMOLKA 20 tisíc korun, TALENTÁRIUM z.s. 24 tisíc korun, Sdružení přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS 30 tisíc korun. Dále dotaci získá Plzeňská krajská rada dětí a mládeže ve výši 22 tisíc korun, Edukuj, z.s. 15 tisíc korun nebo Boříkové, z.s. 22 tisíc korun. Radní schválili částku 414 tisíc korun i pro 20 základních škol zejména na činnost kroužků, speciální pomůcky nebo nákup knih a stavebnic.

Rada města dále souhlasila s poskytnutím neinvestičních dotací 37 žadatelům ve výši 727 tisíc korun. Ty ještě musí schválit zastupitelé. Jedná se o 25 tisíc korun pro Diakonii ČCE – středisko Západní Čechy, 30 tisíc korun pro Dětský folklorní soubor Mladinka z.s., Středisko volného času RADOVÁNEK dostane 28 tisíc korun, Rada rodičů a přátel dětského pěveckého sboru Mariella, z.s. získá 30 tisíc korun a SPOLEČNOST TADY A TEĎ, o.p.s. 27 tisíc korun.

„Bylo také odsouhlaseno rozpočtové opatření spočívající v účelovém převodu finančních prostředků v celkové částce 61 tisíc korun z rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně do rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 ve výši 15 tisíc korun, Městskému obvodu Plzeň 3 ve výši 39 tisíc korun a Městskému obvodu Plzeň 4 ve výši 7 tisíc korun s účelovým určením pro pět příspěvkových organizací města, a to mateřským školám,“ doplnila vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Dagmar Škubalová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.03.2018 12:20



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka