Plzeň pokračuje v poskytování bytové pomoci, ubytuje seniorky v nouzi

Plzeň pokračuje v poskytování bytové pomoci občanům, kteří jen těžko dosáhnou na vlastní či komerční nájemné byty. Město tím naplňuje svou koncepci sociálního a dostupného bydlení.

Jarní servisní akce AUTO CB

V ní jsou vytipovány nejvíce ohrožené skupiny, tedy senioři, samoživitelé s nízkými příjmy, zdravotně postižení, mladí lidé opouštějící dětské domovy či pěstounskou péči, nebo oběti domácího násilí, kteří na své bydlení nemají šanci dosáhnout. O přidělení městských bytů do nájmu dvěma žadatelkám z těchto skupin rozhodla Rada města Plzně. 

„V obou případech se jedná o ženy ve věku přes 60 let, které se dostaly do tíživé situace, přišly o bydlení, jedna po úmrtí manžela, druhá po rozvodu. Aktivně se však snaží řešit svou situaci a vypořádat se s problémy, poskytnutím městského bytu do nájmu jim chceme pomoci,“ uvedl radní pro správu městských nemovitostí David Šlouf. 

První z žen žije od roku 2013 v chráněném bydlení Ledovec, kde sdílí byt spolu s dalšími třemi klienty, pro sebe má pokoj s plochou 11 metrů čtverečních. Také druhá žena obývá aktuálně pouze jeden pokoj. Po rozvodu žila od roku 2011 na ubytovně, vzhledem k tomu, že ubytovna ukončila všem smlouvy o ubytování, provizorně řeší svou situaci ubytováním u přítele v jednom z pokojů jeho bytu. K přidělení nájemního bytu se vyjádřil v prvním případě Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně, v druhém Sociální odbor Úřadu městského obvodu Plzeň 9. Obě ženy získají do nájmu byt o velikosti 1+1. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka