Plzeň poprvé vyhlásila dotační program Podpora zdravotní péče a svozové služby

Dotační program na rok 2022 je v tomto rozsahu vyhlášen poprvé a spojuje v sobě aktivity dlouhodobě podporované z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

V něm je na vyhlášený program alokováno 8,5 milionu korun. Žádosti budou přijímány pouze ve dnech 4. až 6. dubna 2022, výsledky zveřejní odbor sociálních služeb nejpozději do 31. září 2022.

„Pro rok 2022 jsou navrženy čtyři dotační priority – podpora zdravotní péče ve vybraných zařízeních sociálních služeb, fakultativní služba doprava uživatelů do organizací poskytujících sociální služby, hospicová a paliativní péče, zdravotní péče poskytovaná osobám bez domova a sociálně vyloučeným,“ vyjmenovala Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

První dotační priorita, podpora zdravotní péče ve vybraných zařízeních sociálních služeb, zahrnuje domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem, týdenní a denní stacionáře a domovy pro osoby se zdravotním postižením. Tato priorita, stejně jako fakultativní služba doprava uživatelů do organizací poskytujících sociální služby, byla do nového dotačního programu přesunuta z důvodu přechodu města na víceleté financování sociálních služeb od letošního roku. Každá z dalších dvou priorit, hospicová a paliativní péče a zdravotní péče poskytovaná osobám bez domova a sociálně vyloučeným, podpořila v minulých letech vždy jednoho žadatele prostřednictvím individuální dotace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.03.2022 10:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka