Plzeň porazila Liberec 2:1 a je v tabulce druhá

Fotbalisté Plzně porazili ve šlágru 8. kola první ligy Liberec 2:1. Slovan vedl po trefě Herolinda Shaly, ale v poslední čtvrthodině otočili stav Michal Ďuriš a Aidin Mahmutovič.

Cílená propagace v Plzni

Obhájce titulu tak vyhrál i osmý duel pod koučem Karlem Krejčím, připravil Severočechům první porážku v této ligové sezoně a vystřídal je na druhém místě tabulky. 
         Po půlhodině Západočeši přišli o zraněného stopera Baránka, který při souboji utrpěl ránu do hlavy a velmi otřesený musel ze hřiště. Místo něj nastoupil Hejda.
    Liberec aktivní hrou nepouštěl Plzeň k jejím tradičním kombinacím a v 55. minutě se ujal vedení. Po ztrátě domácích ve středu pole vyrazili hosté do rychlého brejku, který zakončil přesnou střelou k tyči Shala. Albánský záložník navázal na premiérovou trefu v české lize z minulého kola s Příbramí. Viktoria v osmém zápase pod trenérem Krejčím poprvé inkasovala, celkem trvala její sérii bez obdrženého gólu 685 minut.
    Plzeň výrazně přidala a v 64. minutě měl na hlavě vyrovnání střídající Hejda, jeho pokus ale famózně vyrazil Koubek. V 72. minutě se střídající Mahmutovič marně dožadoval penalty za údajnou ruku, chvíli na to obkroužil malé pokutové území Petržela, ale Koubek proti jeho střele k tyči zasáhl.
    Tlak Západočechů byl ale drtivý a čtvrt hodiny před koncem přinesl vyrovnání. Petržela přetlačil na hranici faulu jednoho z hostujících hráčů nacentroval před branku a důrazný Ďuriš na dlouho nohu srovnal. Slovenský útočník skóroval ve čtvrtém ligovém duelu za sebou.
    Otočit stav mohl vzápětí Kovařík, ale Koubek výborně vyrazil na roh a po něm hlavou těsně minul Mahmutovič. Vzápětí domácí opět marně žádali pokutový kop za údajnou ruku ve vápně. Tlak Viktorie ale nepolevoval a v 86. minutě už Západočeši obrátili stav. Petržela vysunul Mahmutoviče a ten prostřelil Koubka.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.09.2015 20:19



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka