Plzeň poskytne k pronájmu byty fakultní nemocnici, ta je využije pro nábor a stabilizaci zaměstnanců

Město Plzeň připravilo první byty k pronájmu Fakultní nemocnici Plzeň, která je chce nabízet jako jeden z bonusů při náboru a stabilizaci svých zaměstnanců.


Z celkem 35 opravených i neopravených městských bytů, které za tímto účelem vytipoval Bytový odbor Magistrátu města Plzně, projevila zatím nemocnice zájem o sedm z nich. Rada města Plzně k nim dnes schválila uzavření nájemních smluv.  Jde o byty o velikostí 0+1 až 4+1, město za ně účtuje nemocnici standardní nájem, tedy částku 82,10 korun za metr čtvereční podlahové plochy za měsíc. Podobně město podporuje například i Městskou policii Plzeň a své příspěvkové organizace. 

„Jde o byty v Dominikánské ulici, v Pražské, Americké, na Klatovské třídě, v Jablonského ulici a ve Chvojové ulici, přičemž nájemní smlouva bude uzavřena vždy přímo s nemocnicí a ta poté se svým zaměstnancem uzavře podnájemní smlouvu. Toto rozhodnutí je součástí naší bytové politiky. Chceme podporovat nábor nových pracovníků, případně udržení stávajících u vybraných subjektů. Těmi jsou vedle fakultní nemocnice například městská policie, ale i další složky města a jeho příspěvkové organizace,“ přiblížil David Šlouf, radní města pro oblast správy městských nemovitostí. 

Šance získat městský byt za standardních podmínek, avšak přednostně, je jedním z bonusů, který by mohl pomoci přilákat a udržet zdravotní sestry a další personál v nemocnici, u městské policie zase chybějící strážníky. Zejména u mladých lidí může hrát možnost získání služebního bytu významnou roli při jejich konečném rozhodnutí. „Fakultní nemocnice Plzeň si této nabídky od města Plzně velmi váží. Jsem rád, že můžeme  našim zaměstnancům  pronájmem služebního bytu pomoci vyřešit jejich bytovou situaci a doufám, že tento určitý benefit napomůže při rozhodování dalším potencionálním zájemcům o zaměstnání ve fakultní nemocnici,“ řekl ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek.

Postup při zajištění služebního bytu pro stabilizaci či nábor pracovníků schválila Rada města Plzně letos v březnu. Každý požadavek na zajištění služebního bytu je projednáván ve vedení města, uzavření nájemní smlouvy bude schvalovat Rada města Plzně. Nájemní smlouvy uzavřené v souladu s tímto postupem, tedy pro stabilizaci či nábor pracovníků, budou vázány na výkon zaměstnání.

Město Plzeň spravuje prostřednictvím městského správce Obytná zóna Sylván celkem 3130 obecních bytů. K pronájmu jich má v současné době připraveno přibližně kolem stovky. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka