Plzeň pozvedne v pátek celosvětovou Mírovou pochodeň

Mezinárodní projekt dobré vůle, Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, nesoutěžní štafetový běhu s hořící pochodní jako symbolem míru a porozumění mezi lidmi a národy celého světa, přiběhne do Plzně 22. května ráno na náměstí Republiky.


Letošní trasa Peace Run se koná pod záštitou primátora města Plzně Martina Zrzaveckého, oficiálního převzetí mírové pochodně se ujme jako zástupce města Plzně radní pro oblast podpory podnikání a sportu Michal Dvořák. Ten také po ukončení ceremoniálu vyběhne v čele průvodu na další trasu z Plzně dále.  

Tato výjimečná sportovní a společenská událost byla založena filozofem, umělcem a sportovcem Sri Chinmoyem v roce 1987 a je slavnostně zahajována před budovou OSN v New Yorku. Po té mezinárodní tým běžců přináší hořící pochodeň po dobu 8 měsíců do více než 80 zemí světa. Tímto způsobem si každoročně předá pochodeň z ruky do ruky milión lidí.  Mezi ty, kteří tuto pochodeň pozvedli a vyjádřili svou podporu celosvětové štafetě, patří mimo jiné Václav Havel, Pavel Šporcl, Martina Navrátilová, Carl Lewis, Michail Gorbačov, Nelson Mandela, Matka Tereza a další významné osobnosti.

Mezinárodní tým zahájí svou trasu 20. května v Aši, poté poběží přes Cheb, Mariánské Lázně a Plzeň. Dále bude pokračovat přes Přeštice, Švihov a Klatovy do jižních Čech. Odtud mírová pochodeň poputuje přes Moravu do Polska a dále přes Slovensko až na hranici s Ukrajinou. Běh se na své trase setkává se starosty, dětmi a sportovci, kteří jsou srdečně zváni běžet s mezinárodním týmem část trasy nebo si podržet hořící pochodeň.

Slavnostní ceremonie se uskuteční v pátek 22. května v 9.00 na náměstí Republiky. 

Po skončení oficiálního přijetí ze strany zastupitelů města a krátkého kulturního programu bude mít každý z přítomných možnost podržet si hořící pochodeň. Veřejnost a zejména sportovci jsou srdečně zváni vyběhnout s mezinárodním týmem a pochodní městem přes obce Radobyčice, Štěnovice a Dolní Lukavice směrem na Přeštice.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.05.2015 10:02



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka