Plzeň přidá na obnovu interiérů polikliniky na Denisově nábřeží 285 tisíc korun

Rada města Plzně odsouhlasila příspěvek 285 tisíc korun na obnovu interiérů v budově polikliniky na Denisově nábřeží 4 (bývalá Okresní nemocenská pojišťovna čp. 1000), která je hodnotnou kulturní památkou.

Cílená propagace v Plzni

Návrh musí schválit ještě zastupitelé.
     
Budova byla dokončena v roce 1927 podle návrhu architekta Bohumila Chvojky z roku 1925 a patří mezi cenné stavby moderní architektury 20. století. „Je charakteristická velkorysým řešením veřejně přístupné budovy s hodnotně umělecky a řemeslně vybavenými interiéry,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa.

Vlastníkem nemovitosti je společnost EUC Real Estate a. s. „Vlastník navazuje na již dříve provedené části obnovy kulturní památky z let 2006 - 2009 podle požadavků státní památkové péče. V roce 2014 byla dále provedena rozsáhlá rekonstrukce jižní části prvního nadzemního podlaží pro obnovu provozů lékárny, pohotovostí a očního oddělení, následovalo oddělení chirurgické,“ popsal vedoucí Odboru památkové péče Magistrátu města Plzně Petr Marovič. Nyní se připravuje architektonická a řemeslná obnova halové chodby a kompletní obnova dekorativních teracových podlah (podlah vyrobených ze směsi cementu, ušlechtilých kamenných drtí a barviv imitujících kámen) ve schodišťové vstupní hale v 1. nadzemním podlaží. Obnova těchto částí budovy představuje v roce 2017 náklady přibližně 362 tisíc korun bez DPH.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka