Plzeň připravuje novou koncepci sportu do roku 2030

Aktuálně platný dokument byl schválen do roku 2020 a proto město Plzeň usilovně pracuje na novém.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Mohu potvrdit, že máme připravenou finální verzi tohoto strategického dokumentu, který bude v listopadu schvalovat Zastupitelstvo města Plzně.“ sdělil 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Nová koncepce obsahuje poprvé i vizi města: Město Plzeň nabízí sportovní vyžití a aktivní způsob života všem svým obyvatelům v dostupném místě a čase ve zlepšující se kvalitě.

Koncepce stanovuje 7 priorit, na které se bude město Plzeň soustředit. V souladu s těmito prioritami bylo definováno 10 cílů politiky města Plzně. Dokument byl veřejně projednán při Sportmanii Plzeň, kde se sešlo sousty cenných podnětů. Zároveň byl projednán Národní sportovní agenturou, která má od letošního roku sport v ČR v gesci. Na jeho tvorbě se podílelo mnoho sportovních subjektů s národní i regionální zkušeností a byla k němu vytvořena i odborná pracovní skupina.

„Prioritou je pro nás kvalitní a moderní sportovní infrastruktura a dostatek sportovního vyžití pro děti a mládež. Zpracovali jsme si několik průzkumů a jsem hrdý, že jako náměstek, který má sport v gesci, můžu říct, že jsme nejlepší v ČR ohledně investic do městských sportovišť.“ dodal Zarzycký.
Po schválení dokumentu v Zastupitelstvu města Plzně bude vždy na 2 roky vytvořen akční plán, který bude definovat jednotlivá opatření včetně projektů, kterých bude chtít město v daném období dosáhnout.

Po schválení bude Koncepce sportu města Plzně do roku 2030 uveřejněna také na sportovním portále města Plzně sport.plzen.eu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.10.2020 20:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka