Plzeň přispěje Akademii umění a kultury vzdělávání III. věku

Radní města Plzně schválili, že město poskytne 50 tisíc korun Základní umělecké škole Terezie Brzkové v Plzni. Příspěvek je určen na činnosti spojené s aktivitami Akademie umění a kultury vzdělávání III. věku.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Tato akademie je jediná svého druhu v celém Plzeňském kraji. Dává seniorům možnost věnovat se hudbě, výtvarnému umění, tanci či divadlu. Výuku zajišťují kvalifikovaní a zkušení pedagogové a lektoři,“ podotkl primátor města Plzně Martin Baxa. Právě jeho kancelář ze svého rozpočtu příspěvek poskytuje. „Tato dotace má být využita na pořízení různých materiálů spojených s výukou, tedy například na nákup barev nebo pláten a podobně, a také na pronájmy sálů, v nichž se konají koncerty nebo divadelní a taneční vystoupení či výstavy studentů nebo absolventů této akademie,“ dodal primátor.

Akademie umění a kultury vzdělávání III. věku při ZUŠ Terezie Brzkové v Plzni funguje od roku 2017. Studium je tříleté, rozdělené na jednotlivé semestry. Zájemci mají na výběr ze čtyř oborů – hudebního, tanečního, výtvarného a literárně-dramatického. Přihlásit se mohou senioři ve věku od 55 let. Za semestr zaplatí 500 korun, pro posluchače od 70 let je studium bezplatné. Vyučují na ní pedagogové ZUŠ Terezie Brzkové a specializovaní lektoři z oblasti celoživotního vzdělávání. Studium je zahájeno imatrikulací a ukončeno promocí s předáním absolventského listu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka