Plzeň přispěje hasičům i policii na novou techniku

Poskytnutí příspěvku Hasičskému záchrannému sboru Plzeňského kraje i Krajskému ředitelství policie Plzeňského kraje odsouhlasili radní města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Na nákup cisternových automobilových stříkaček a vyprošťovacího vozidla dostanou hasiči od města částku 2,8 milionu korun, policie získá půl milionu korun. Nová technika pomůže hasičům při řešení mimořádných nebo havarijních událostí na území města, policie peníze použije na nákup automobilu. O udělení příspěvku musí ještě rozhodnout zastupitelé. 

„Co se týká hasičů, je vzhledem ke specifickým rizikům na území Plzně důležité, aby se při řešení mimořádných událostí dostavila na místo zásahu jednotka s patřičným vybavením a co nejrychleji. V případě policie jsme rádi, že jim můžeme poskytnout prostředky na nová auta, techniku či nadstandardní vybavení,“ vysvětlil primátor Martin Zrzavecký.

Hasičský záchranný sbor potřebuje mobilní techniku obměnit, využívá pořízenou v letech 2005 a 2006. Plzeň tak dotací přispěje na nákup cisternových automobilových stříkaček se speciálním technickým vybavením a vyprošťovacího vozidla, čímž se zvýší akceschopnost jednotek hasičského sboru na území města. Pro vozidlo požární stanice Plzeň-střed plánují hasiči instalovat hasicí a řezací zařízení Cobra, které se osvědčuje zejména při hašení požárů v uzavřených prostorech. Poskytnutá finanční dotace vyplývá také ze smlouvy o spolupráci v oblastech požární ochrany, integrovaného záchranného systému a krizového řízení, kterou uzavřelo město Plzeň s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje v prosinci 2004. Například v loňském roce využili hasiči příspěvek na nákup automobilového žebříku s dostupnou výškou 42 metrů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka