Plzeň přispěje milionem korun na projekty prezentující město a cestovní ruch

Magistrát města Plzně vyhlašuje Dotační program pro prezentaci města Plzně a cestovní ruch v roce 2016. Cílem je podpořit takové projekty, které zvýší atraktivitu města pro rozličné cílové skupiny návštěvníků.

Cílená propagace v Plzni

Projekty by měly naplnit kritéria tematických okruhů, jakými jsou zkvalitnění služeb pro zahraniční návštěvníky, projekty nadregionálního charakteru či zpracování a realizace filmové a televizní pobídky. Na dotace má město k dispozici jeden milion korun, přičemž maximální výše dotace v jednotlivém případě může být 180 tisíc korun. 

Tematické okruhy: 

Zkvalitnění služeb pro zahraniční návštěvníky: Podpora je určena subjektům, které se svou činností podílí na tvorbě turistické nabídky na území města Plzně, tedy především provozovatelům turistických atraktivit (např. muzea, galerie, provozovatelé přístupných památek apod.). Cílem má být především rozšíření či doplnění stávající turistické nabídky města Plzně. 

* aktivity cílené na zahraniční turisty

* projekty musí mít charakter opakované aktivity (nikoliv jednorázové akce)

* nebudou podporovány jednotlivé dílčí služby, které jsou samostatnou běžnou komerční nabídkou (např. pouze sportovní vyžití v určitém areálu), ale tvorba produktů, sestavených ve spolupráci s dodavateli různých služeb

* překlady expozic

* prezentace nabídky v cizích jazycích

* cizojazyčné mutace webových prezentací

Projekty nadregionálního charakteru - podpora je zaměřena zejména směrem k: 

* aktivitám cíleným na mimoplzeňské návštěvníky

* projektům kulturního, sportovního i společenského rázu

* propagaci za hranicemi plzeňského regionu (jedná se o projekty, o nichž se pozitivně bude psát v mimoplzeňských médiích – preference směrem k celostátním a zahraničním periodikům)

Zpracování a realizace filmové a televizní pobídky:

* komplexní zpracování a následné zajištění podpůrných nástrojů a profesionálního zázemí pro přilákání audiovizuálního průmyslu do Plzně a blízkého okolí. Žadatel musí být schopen deklarovat i dokladovat udržitelnost projektu a zároveň zajistit nejen vytvoření nabídky, ale i její realizaci s příslušnými aktéry.

Žádosti je možné odevzdávat od 21. března do 4. dubna 2016 osobně na Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně, případně poštou s termínem doručení nejpozději dne 4. dubna 2016.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka