Plzeň prodá pozemek na Borských polích, vznikne tam obchod s nábytkem

Plzeň prodá poslední ze svých volných velkých pozemků v lokalitě průmyslové zóny Borská pole, investor na něm postaví obchodní dům SCONTO nábytek. Celkem se jedná téměř o pět hektarů, město za pozemky dostane 101,7 milionu korun. Kupujícím je obchodní společnost OD U letiště s r. o. Prodej schválili zastupitelé.

Cílená propagace v Plzni

„Předmětné pozemky spadají do území, které je novým územním plánem začleněno do ploch obchodu, služeb a výroby. Nachází se v městském obvodě Plzeň 3, na okraji městského industriálního parku Borská pole, na jihozápadní straně města Plzně, pozemky jsou ohraničeny ulicí Folmavská, U Letiště, Stavbařská a Stavební, sousedí s OC BAUHAUS a DECATLON,“ přiblížila Helena Matoušová, radní pro oblast nakládání s majetkem. 

Stavba OD SCONTO Plzeň – Borská pole bude budována po jednotlivých etapách, kdy první etapa zahrne výstavbu obchodního domu, veškeré technické infrastruktury pro všechny etapy, dopravní napojení, parkoviště a napojení na technickou infrastrukturu, připravena bude dostavba třetího podlaží, vybudován bude sklad. O územní rozhodnutí musí kupující požádat nejpozději do

31. prosince 2017, o stavební povolení do 31. prosince 2018, první etapa musí být dokončena nejpozději do 30. června 2025. V případě, že kupující poruší podmínky, stanovilo mu město pokuty. V rámci stavby dojde k vybudování nových chodníků, cyklostezky a veřejné zeleně podél místních komunikací U Letiště, Folmavská, Stavební a Stavbařská.


Komentáře

  • Před 8 roky

    Na co další obchod? Proč to město nenechá na něco užitečného? Na BP pracuje několik ticíc lidí, dalších několik tisíc tam studuje a přitom tam není nic pro zajímavé trávení volného času (sport, zábava, relaxace, ...).

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka