Plzeň se v pondělí představí ve Valdštejnské zahradě, zahájí tam výstavu Adolf Loos Plzeň

Na Adolfa Loose jako světoznámého architekta, který zrealizoval v Plzni řadu unikátních bytových adaptací, se zaměří letos západočeská metropole při své akci nazvané Den Plzně v Senátu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město se představí v Praze ve Valdštejnské zahradě 29. srpna od 13 hodin, kdy je na programu slavnostní zahájení výstavy Adolf Loos Plzeň s hudebním doprovodem v rytmu swingu, přehlídkou módy z počátku 20. století a komentovanou prohlídkou výstavy. Cílem je ukázat zahraničním i tuzemským návštěvníkům Plzeň jako ideální turistický cíl pro výlet či delší pobyt a prezentovat významnou památku - byty realizované v Plzni architektem Adolfem Loosem. 

„Chceme upozornit na to, že první polovina 20. století zanechala v Plzni poklad, o němž se vědělo jen málo. Architekt Adolf Loos zde vytvořil ve 30. letech 20. století pro místní židovské rodiny nejméně 13 bytových adaptací, z nichž některé se nám podařilo zpřístupnit veřejnosti v rámci unikátní prohlídkové trasy, která nemá v Evropě obdoby,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Martin Baxa, jenž se Dne Plzně v Senátu zúčastní. Výstava potrvá do 16. září. 

Podle vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně Jany Komišové se Plzeň představí i jako město světových průmyslových legend neboli strojírenského závodu Škoda a pivovaru Plzeňský Prazdroj. „Chceme také zmínit historické centrum naší západočeské metropole, v němž jsou koncentrovány nejvýznamnější historické památky, jako jsou gotický chrám sv. Bartoloměje, renesanční radnice či Velká synagoga,“ doplnila Jana Komišová. Informační panely nabídnou i heslo Plzeň – město, které vás bude bavit, tedy pozvou do atraktivní zoo, do DinoParku, Muzea loutek či do populárního interaktivního Techmania science center. 


Akci připravil Odbor prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně ve spolupráci s městskou organizací Plzeň – TURISMUS. Koná se pod záštitou senátorky Milady Emmerové a senátora Lumíra Aschenbrennera. 

Program Dne Plzně v Senátu – 29. srpna 2016: 


13.00 Zahájení + vernisáž výstavy, proslovy, přípitek

13.30 Komentovaná prohlídka výstavy

13.45 Číše vína pro VIP hosty a novináře za doprovodu Pilsner Jazz Band

14.30 Taneční vystoupení

14.40 Dobová módní přehlídka, prvorepubliková móda

15.00 Vystoupení kapely Pilsner Jazz Band

15.45 Taneční vystoupení 

16.00 Oficiální ukončení akce


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka