Plzeň spustila Kalendář akcí, nabídne přehled, co se kde a kdy děje

Plzeň spustila novou webovou platformu nazvanou Kalendář akcí. Má se stát pomocníkem pro plánování zábavy nejen Plzeňanů, ale i návštěvníků a výletníků.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem je vytvářet na jednom místě komplexní přehled, co se kde a kdy děje. Akce město prezentuje v uživatelsky přívětivém prostředí moderního webu, který dobře funguje i v mobilních telefonech. Stačí zadat: akce.plzen.eu.

„Nový Kalendář akcí spouštíme nejen jako službu návštěvníkům kulturních, sportovních a volnočasových aktivit, ale i jako službu pro organizátory těchto akcí. Získají tím přehled o plánovaných událostech v Plzni a zároveň možnost se prezentovat. Město tak naplňuje dlouhodobou potřebu místních aktérů, kteří volali po unikátním prostoru k propagaci,“ přiblížila radní města Plzně pro oblast prezentace a marketingu Veronika Jilichová Nová.

Kalendář akcí shromažďuje data i z jiných zdrojů, jako je Plzeňská vstupenka, GoOut a sportovní portál města Plzně. Poskytne tak přehlednou nabídku zajímavých událostí v Plzni a jejím okolí včetně těch, které jsou zdarma. Vyhledávat je možné podle druhu akce, termínu nebo v kombinaci obojího. V případech, kde je potřeba objednat vstupenku, se zájemce dostane proklikem přímo k jejímu zakoupení. 

Město plánuje platformu do budoucna dál vylepšovat, první dva měsíce provozu poslouží pro zisk dat k lepšímu poznání konkrétních uživatelských potřeb a následnou optimalizaci.  Kalendář akcí vznikl ve spolupráci Magistrátu města Plzně a Správy informačních technologií města Plzně. Realizace byla svěřena agentuře Beneš & Michl.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.09.2022 14:08



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka