Plzeň uhradí přepravu na obědy školákům z rekonstruované 28. ZŠ

O částku 440 tisíc korun zvýší město provozní příspěvek plzeňské 28. základní škole v Rodinné ulici v Lobzích. Peníze půjdou na zajištění náhradního stravování žáků v době rekonstrukce pavilonu školní jídelny.

Cílená propagace v Plzni

Rozsáhlá rekonstrukce za 19,6 milionu korun na škole probíhá od června a skončí v listopadu 2015. 

„Ve spolupráci s Odborem školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně zajistila po dobu oprav ředitelka školy náhradní stravování žáků na Vyšší odborné škole a střední průmyslové škole elektrotechnické v Koterovské ulici s tím, že náklady spojené s náhradním stravováním budou hrazeny z prostředků města,“ uvedla resortní náměstkyně Eva Herinková.  Náklady zahrnují dopravu strávníků a pronájem kuchyně a jídelny, kalkulace činí 440 tisíc korun. Po ukončení rekonstrukce budou peníze vyúčtovány a případné nevyužité prostředky budou vráceny. 

Pavilon školy je rekonstruován kvůli výskytu plísní, netěsnícím a starým oknům a nevyhovujícímu obvodovému plášti. Objekt bude kompletně nově zateplen, upraveno bude i ústřední vytápění, měření a regulace, vzduchotechnika a elektroinstalace. V boletických panelech, jež byly na stavbu budovy použity před 43 lety, se vyskytuje nebezpečný azbest, který je nutné zlikvidovat. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka