Plzeň vyhlásila dotační program služby a činnosti v sociální oblasti pro rok 2019

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačního programu Služby a činnosti v sociální oblasti pro rok 2019.

Cílená propagace v Plzni

Připravil ho Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně. Na území Plzně je realizována celá řada projektů, které svým charakterem nepodléhají zákonu o sociálních službách, ale pro občany města Plzně jsou velkým přínosem. Cílem je pomoci poskytovatelům vjejich dosavadní činnosti, případně pomoci zavést na území krajské metropole aktivitu, která zde ještě není zastoupena, ale pro rozvoj města je potřebná.

„Předpokládaný objem peněžních prostředků vyčleněných vrozpočtu pro daný dotační program činí 1,5 milionu korun. Cílovými příjemci podpory jsou osoby se zdravotním postižením, rodiny sdětmi, mládež, senioři, cizinci, etnické menšiny a dobrovolníci. Nově je podpořena služba mobilní specializované paliativní péče,“ přiblížila dotační program náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Poskytnuty mohou být i finanční prostředky na projekty zajišťující aktivní život seniorů, mezigenerační aktivity, osvětu vpéči o osoby s poruchou autistického spektra, na podporu organizací sdružujících zdravotně postižené a chronicky nemocné občany nebo za účelem zvyšování informovanosti ohrožené mládeže, případně pro služby na podporu funkčnosti rodiny.

„Do loňského roku byly vypisovány dva dotační tituly. Vedle Služeb a činností v sociální oblasti také program Integrace cizinců a podpora menšinových aktivit. V letošním roce došlo k jejich spojení, přičemž byly zachovány všechny podporované aktivity. Zdaného programu budou tudíž podpořeny aktivity reagující na aktuální situaci voblasti řešení cizinecké a menšinové problematiky na území Plzně, jež korespondují snastavenými opatřeními Akčního plánu podpory a spolupráce vpráci scizinci na období 2019 – 2020,“ vysvětlila resortní náměstkyně Eliška Bartáková.

„V loňském roce se do dotačního programu Služby a činnosti v sociální oblasti přihlásilo celkem 28 žadatelů, kteří podali žádosti s 32 projekty. Podpořeno bylo 30 projektů v celkovém objemu 1,052 milionu korun. Do dotačního titulu Integrace cizinců a podpora menšinových aktivit se přihlásilo celkem 5 žadatelů, kteří žádali částku 245 tisíc korun. V tomto dotačním programu bylo rozděleno celkem 150 tisíc korun,“ doplnila vedoucí magistrátního odboru sociálních služeb Alena Hynková. Kompletní podmínky vyhlášeného dotačního programu naleznou zájemci na webových stránkách https://socialnisluzby.plzen.eu/ nebo na https://www.plzen.eu/obcan/


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka