Plzeň vyhlásila výběrové řízení na obsazení ředitelů dvou základních škol

Dva nové ředitele základních škol hledá město Plzeň. Jedná se o 7. základní školu a mateřskou školu v Brněnské ulici a 20. základní školu v Brojově ulici v Plzni. Vyhlášení konkurzního řízení na obsazení těchto pozic schválila Rada města Plzně.


„Současná ředitelka 7. ZŠ Blanka Hránková se své funkce vzdává k 31. červenci 2023. Ve vedení 20. základní školy skončí ředitel Pavel Kocián k 31. srpnu 2023. Z toho důvodu je nezbytné, aby město Plzeň jako zřizovatel těchto škol vyhlásilo konkurzní řízení na obsazení vedoucích pracovních míst ředitele či ředitelky,“ vysvětlila náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová. 

Uchazeč o pozici ředitele základní školy musí prokázat odbornou kvalifikaci pro přímou pedagogickou činnost, plnou svéprávnost, bezúhonnost, zdravotní způsobilost, doložit ale také znalost českého jazyka. „Další podmínkou je alespoň čtyřletá pedagogická praxe. Od budoucího ředitele se rovněž očekávají organizační a řídicí schopnosti, znalost školské problematiky a předpisů a orientace ve financování škol,“ doplnila Lucie Kantorová.  

7. základní škola se nachází v Plzni na sídlišti Vinice a své žáky vzdělává od roku 1991. Patří tak mezi nejnovější plzeňské školy. Disponuje kapacitou až pro 600 žáků. Pedagogové mohou ve výuce využít interaktivní tabule, LCD panely. Každoročně škola organizuje tematický vánoční a velikonoční jarmark a na závěr roku školní akademii. 

V Brojově ulici v plzeňské části Slovany sídlí 20. základní škola. Má více než šedesátiletou tradici. Škola klade důraz na výuku cizích jazyků, informatiky, dosahuje úspěchů ve vědomostních, sportovních i výtvarných soutěžích. Ve výuce využívá moderní technologie. Pro své žáky pořádá školy v přírodě, lyžařské či cyklistické ku


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka