Plzeň vypisuje výběrové řízení na obsazení ředitelů dvou základních škol

Město Plzeň hledá nové ředitele dvou základních škol. Jedná se o 4. základní školu v Kralovické ulici v Plzni a Základní a mateřskou školu Plzeň-Božkov.

Cílená propagace v Plzni

Vyhlášení konkurzního řízení na obsazení těchto pozic schválila na svém jednání 30. listopadu 2023 Rada města Plzně. 

„Současná ředitelka 4. ZŠ Jitka Mejcharová počátkem letošního školního roku oznámila, že se k 31. červenci 2024 vzdává své funkce. K témuž dni skončí ve vedení božkovské základní a mateřské školy ředitelka Hana Stýblová. Proto je nezbytné, aby město Plzeň jako zřizovatel uvedených základních škol vyhlásilo konkurzní řízení na obsazení těchto vedoucích pracovních míst,“ sdělila Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu. 

Uchazeč o pozici ředitele musí prokázat odbornou kvalifikaci pro přímou pedagogickou činnost, plnou svéprávnost, bezúhonnost, zdravotní způsobilost, znalost českého jazyka a doložit minimálně čtyřletou pedagogickou praxi. „Dále se od budoucího ředitele očekávají organizační a řídicí schopnosti, znalost školské problematiky a předpisů, měl by se rovněž orientovat ve financování škol,“ doplnila náměstkyně Kantorová. 

Písemné přihlášky do konkurzů by měli uchazeči doručit nejpozději do 31. ledna 2024 do 14 hodin na adresu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně v Kopeckého sadech 11. Obálky musí být označené: Konkurs – 4. ZŠ, neotvírat a Konkurs – ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov, neotvírat. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.12.2023 08:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka