Plzeň začne hledat organizátora Živé ulice na další tři roky

Rada města Plzně schválila vyhlášení Tříletého dotačního programu na podporu realizace kulturního projektu Živá ulice na období 2017 až 2019.

Cílená propagace v Plzni

Na letní festival v ulicích města, který je tradiční a divácky velmi atraktivní a oblíbenou kulturní akcí, plánuje radnice uvolnit celkem 4,5 milionu korun, tedy pro každý rok částku 1,5 milionu korun. 

„Chceme, aby kulturní projekt Živá ulice výrazně přispěl k obohacení kulturního života města Plzně v letním období, zviditelnil město Plzeň, přiblížil ho obyvatelům a ukázal Plzeň jako otevřené, přátelské, pulsující a živé město 21. století. Zároveň by měl být stále tou tradiční letní kulturní akcí, kterou občané i návštěvníci každoročně vítají a vyžadují,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. 

Dotace je navrhována jako tříletá z toho důvodu, aby bylo možné zajistit kvalitní přípravu programu a dramaturgie projektu Živá ulice, včetně možnosti získávání dalších finančních zdrojů pro tento projekt s dostatečným časovým předstihem ze strany organizátora. Vyhlášení předpokládá jediného hlavního organizátora, a tedy jediného příjemce celé dotace, který v rámci projektu bude spolupracovat s dalšími subjekty v oblasti kultury. 

Letní festival v ulicích města, jenž se dříve konal pod názvem Na ulici, je tradiční a divácky velmi atraktivní a oblíbenou kulturní akcí ve městě Plzni. Do roku 2006 jej po dobu 13 let pořádala městská příspěvková organizace Esprit - plzeňský kulturní servis. Od roku 2007 je prostřednictvím Odboru kultury Magistrátu města Plzně vypisován dotační program na pořadatele letního festivalu  v ulicích města. V letech 2007 až 2009 byla pořadatelem společnost Dominik centrum, v roce 2010 Zach´s Pub a v roce 2011 opět společnost Dominik centrum. V letech 2012 a 2013 se pořadatelem stalo občanské sdružení Art Prometheus a pro období 2014 až 2016 se stala pořadatelem společnost ArtProm.

Plzeň se díky projektu stává komunitním prostorem určeným pro setkávání občanů a návštěvníků města s cílem oživit centrum města pouliční produkcí v rámci podpory a posílení identifikace obyvatel s „jejich“ městem. Pořadatel akce se musí zaměřit na podrobné rozpracování koncepce projektu a výběr jednoho ústředního tématu pro každý ročník, které prováže hlavní kulturní program s programem doprovodným. Během léta (červenec - září) se budou konat kulturní produkce spojené s jedním uceleným minimálně třídenním multižánrovým blokem v měsíci červenci, minimálně čtyřdenním multižánrovým blokem v měsíci srpnu a  jednodenním multižánrovým blokem v měsíci září. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka