Plzeň zrekonstruuje a rozšíří Borskou ulici, první práce už začaly

Město Plzeň zahájilo rekonstrukci a rozšíření Borské ulice, jde o letošní největší akci Odboru investic.

Jarní servisní akce AUTO CB

Stavba za téměř 39 milionů korun včetně DPH je rozdělena do několika etap, přičemž práce na první z nich už začaly. Pro Plzeňany i návštěvníky města budou důležité zejména úpravy zahájené po 13. dubnu, které přinesou dopravní omezení. Práce ovlivňující dopravu skončí do prosince 2015.   

„Borská ulice je důležitou komunikací, a to i kvůli nové dopravní základně v areálu Škodovky. Najíždějí po ní všechny prostředky městské hromadné dopravy směřující do nového opravárenského závodu. Problémem Borské ulice je, že je úzká, dojde proto v rámci rekonstrukce i k jejímu rozšíření na každé straně o jeden pruh,“ uvedl technický náměstek primátora města Plzně Pavel Šindelář. 

Podle Davida Malána z Odboru investic Magistrátu města Plzně, potrvá první etapa zahrnující rekonstrukci vodovodu v úseku mezi Klatovskou a Němejcovou ulicí do 13. dubna. V souvislosti s tím jsou vyblokována parkovací stání podél zástavby, zrušeno bylo „nelegální“ parkování na pásu mezi silnicí a opěrnou zdí přiléhající k železniční trati.  

„Od 13. dubna do 30. června potrvá druhá etapa, která uzavře Borskou ulici v úseku od Klatovské po Němejcovu, a to pro veškerou dopravu. V plánu je rekonstrukce kanalizace, přepojení vodovodu, práce na komunikaci, veřejném osvětlení,“ uvedl David Malán.  

Následovat bude od 1. do 31. července uzavření klíčové křižovatky oblasti, a sice křižovatky Němejcova, Koperníkova a Borská. Tou bude projíždět pouze městská hromadná doprava. Pracovat se bude i na úseku mezi Němejcovou a Chelčického ulicí, tedy ve směru k Techmania Science Center. 

Další etapa, jež je naplánována od 1. do 24. srpna, plně uzavře Borskou ulici včetně křižovatky Němejcova – Borská. „V té době bude kompletně přesměrována městská hromadná doprava na Bory, tedy linka 16. Objížďka bude vedena přes Břenkovu ulici, Chelčického a náměstí Českých bratří. V tomto období bude navěšeno nové trolejové vedení do křižovatky Němejcova, Borská, Koperníkova,“ uvedl David Malán. 

Lidé přijíždějící do Plzně ve směru od Domažlic budou už na Borských polích naváděni na Klatovskou třídu přes Sukovu ulici a poté po Klatovské dál do města. Řidiči směřující například do Škody Transportation nebo Techmania Science Center, budou muset využít místní komunikace.  Uzavírky budou mít vliv na linky ČSAD, jež projíždějí Borskou ulicí, náhradní zastávka bude přesunuta do Tylovy ulice. 

Detailní informace o uzavírkách budou před polovinou dubna k dispozici na webu města.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka