Plzeňák Pech je ve finále Svačiny roku s Rio Mare

Student Hotelové školy v Plzni, U Borského parku Přemysl Pech postoupil se svým receptem do finále prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty celkem 96 studentů z 24 středních škol. Odborná porota vybrala nakonec 12 final...

Jarní servisní akce AUTO CB

Student Hotelové školy v Plzni, U Borského parku Přemysl Pech postoupil se svým receptem do finále prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty celkem 96 studentů z 24 středních škol. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté. Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále proběhne 10. prosince v Praze a studenti v něm budou bojovat o ceny v hodnotě 25 000 Kč.
V prvním korespondenčním kole všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem. Ten obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy. Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybrala nakonec 12 receptů, které postoupily do finále.


Přemysl Pech - Celozrnná palačinka se špenátovou pomazánkou a tuňákem Rio Mare

Suroviny (5 porcí):

200 g tuňáka ve vlastní šťávě Rio Mare, 2 vejce, 250 ml mléka, 100 ml 40% šlehačky, 125 g Lučiny, 125 g celozrnné mouky, 50 g hladké mouky, 25 g červené cibule, 50 g listového špenátu, 50 g salátu little gem, 50 g citronu, na dochucení (sůl, čerstvě mletý pepř, jemné kari, utřený česnek a několik kapek kvalitního oleje, aceto balsamico), na dozdobení (čerstvá karotka a mladé klíčky)

Postup:

Z mléka, vajec a celozrnné mouky vypracujeme palačinkové těsto, přidáme lžičku oleje a mírně osolíme. Necháme chvíli odpočinout a pečeme tenké palačinky. Očištěný špenát rozmixujeme s česnekem a panenským olejem, dochutíme a zamícháme do vyšlehané lučiny. Palačinku zlehka potřeme špenátovou pomazánkou a poklademe listy salátu, jemně nakrájenou marinovanou cibulkou a porcí ochuceného tuňáka Rio Mare. Při servisu závitek nakrájíme na 3 stejné díly, přizdobíme karotkovým salátem s křehkými klíčky a sezamem.


V živém finále ocení odborná porota tři soutěžící a jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty. Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 000 Kč, odměna za druhé místo je 6 000 Kč a za třetí místo 4 000 Kč. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 000 Kč. Živé finálové kolo proběhne 10. prosince v Praze. Odborným garantem soutěže a předsedou poroty je Mistr kuchař a medailista z Olympiády kuchařů v Berlíně Vladimír Picka. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.11.2013 06:19



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka