Plzeňská 63. a 70. mateřská škola mají projekt na zateplení, pokusí se získat dotaci

Rada města Plzně odsouhlasila podání žádosti o podporu z Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020, peníze by využil centrální městský obvod na zateplení 63. mateřské školy na adrese Karla Steinera 25 a také na zateplení 70. mateřské školy v ulici Waltrova 26.

Cílená propagace v Plzni

 Cílem projektů je snížit energetickou náročnost budov. Pokud město podporu získá, zajistí předfinancování projektů ze svého fondu pro kofinancování dotovaných projektů, náklady nad rámec dotace uhradí centrální městský obvod ze svého rozpočtu. Podáním obou žádostí se ještě budou zabývat zastupitelé. 

„Rozpočtové realizační náklady jsou stanoveny u 63. mateřské školy na 12,44 milionu korun včetně DPH, u 70. mateřské školy na 3,49 milionu korun včetně DPH. Podpora může dosáhnout maximálně 40 procent způsobilých výdajů projektu,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas. Uzávěrka příjmů žádostí o dotace je 20. prosince, pokud město s žádostmi uspěje, budou školky zatepleny v příštím roce.

Projekty počítají se zateplením obvodového a střešního pláště objektu, s výměnou otvorových výplní a s větráním daných prostor vzduchotechnickou jednotkou s rekuperací. U 63. mateřské školy by se zateploval soubor 4 budov, které tvoří objekt mateřské školy. „Jde o dva dvoupodlažní pavilony s dispozičně shodnými podlažími, dále hospodářský pavilon a pavilon základní umělecké školy, které jsou vzájemně propojeny spojovacími chodbami,“ přiblížil starosta třetího městského obvodu Radislav Neubauer. V případě 70. mateřské školy by byl zateplen objekt A a spojovací krček S1. „Vyměněna by byla zbývající dřevěná okna a vchodové hliníkové dveře s prosklenými stěnami. Pavilony B a C budovy mateřské školy byly v nedávné době revitalizovány,“ doplnil Radislav Neubauer. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka