Plzeňská Sedláčkova ulice bude kompletně nová, rekonstrukce skončí příští rok

Plzeň nechává kompletně rekonstruovat Sedláčkovu ulici v centru města, a to v úseku od Bezručovy ulice až po sady 5. května.

Jarní servisní akce AUTO CB

Stavební práce za 23,3 milionu korun bez DPH pro město provádí firma EUROVIA CS, a. s. Frekventovaná komunikace v blízkosti centrálního náměstí bude mít vozovku ze žulových dlažebních kostek a chodníky vyskládané z takzvané plzeňské dlažby. Součástí projektu je i nové veřejné osvětlení a další úpravy.

„Poté, co město v uplynulých letech nechalo rekonstruovat Riegrovu a Bezručovu ulici, je toto další logický krok. Po dokončení tak v podstatě budou kompletně zrekonstruovány hlavní komunikace v této části,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký. Stavba byla zahájena v září 2017 s termínem kolaudace nejpozději do konce června 2019.

Podle technického náměstka primátora Pavla Šindeláře bude v rámci stavby také provedena sanace stávající kanalizační stoky včetně rekonstrukce domovních přípojek. „Projekt počítá také s osazením nového veřejného osvětlení na stěny přilehlých domů. Ta akce je výjimečná v tom, že se nám podařilo sdružit tři investory, je to město Plzeň, Vodárnu Plzeň a společnost Innogy, která provádí výměnu plynovodního řadu,“ doplnil Pavel Šindelář. Výměna plynovodu bude dokončena ještě letos.

Stavební práce jsou prováděny za současné uzavírky dvou sousedních bloků. V první etapě jde o bloky mezi ulicemi Bezručova a Riegrova. „V letošním roce je naplánováno dokončit stavební práce na úseku od ulice Bezručova po ulici Veleslavínova. V roce 2019 je v plánu dokončení posledního bloku, tedy od ulice Veleslavínova po ulici sady 5. května,“ řekl David Malán z Odboru investic Magistrátu města Plzně, který má projekt za město na starost. Z celkové částky 23,3 milionu korun bez DPH jde z rozpočtu odboru investic částka 13,8 milionu korun bez DPH, zbylou část uhradí vodárna.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.03.2018 14:09



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka