Plzeňská zoo je ve znamení mláďat

Poslední dny a týdny s příchodem jara přinesly novinky v botanickém i zoologickém světě, u ptáků, savců i plazů. Návštěvníci se tak mají na co těšit.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podzimní mládě kudu velkého poprvé využívá se stádem venkovní výběh, který mají společný se žirafami a dalším druhem antilop – buvolcem běločelým. Jejich mládě je jen o několik týdnů starší.

„Odzimované“ jsou suchozemské středomořské želvy v expozici Mediterraneum v kopci nad restaurací Kiboko.

Nově se návštěvníkům ukazuje tvořící kolekce jihoamerických ptáků v expozicích pavilonu Amazonie v čele s trubačem agami a arasarim zeleným z příbuzenstva tukanů, kteří se tak vracejí po víceleté přestávce.

Do letní expozice byli ze zimování přemístěni australští pelikáni a opraven je srub ptáků sibiřského lesa.

Australský babyboom přinesl hned 4 různá mláďata vačnatců dle informací vrchní chovatelky Kristýny Rothové: "Mládě klokana bažinného zatím neopouští vak. Na svět (z vaku) poprvé vykouklo na začátku března. Jejich expozice je západně od výběhu šimpanzů. Mládě klokana rudokrkého: Albinotická samice Albína nosí po dlouhé době stejně barevné mládě. Posledních několik mláďat měla hnědých. Mládě též zatím neopouští vak. Mládě klokana obrovského vyskočilo z vaku na začátku dubna. Je to sameček a váží 6,5 kg. Mládě kusu liščího: Po dlouhé pauze vystavení kusu liščí odchovávají v expozici nedaleko hlavní pokladny mládě - samičku, která od konce března "jezdí" na zádech své matky."

foto: zoo plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka