Plzeňské divadelní Kočky oslaví tento týden padesátku

Kočky plzeňského Divadla J. K. Tyla se 29. října dočkají jubilejní reprízy. Odpoledne od 14 hodin proběhne 50. představení, od 19 hodin pak slavnostní 50. repríza.

Jarní servisní akce AUTO CB

O přestávce odpoledního představení se budou moci diváci vyfotit s „kočkami a kocoury“ z plzeňského muzikálu a připravena je i autogramiáda.

V 18:15 startuje ve foyer Nové scény lektorský úvod za účasti překladatele Koček Michaela Prostějovského s daląí moľností vyfotit se s Kočkami. Muzikál Kočky patří mezi nejúspěąnějąí díla slavného hitmakera  Andrewa Lloyda Webbera, letos na jaře navíc oslavily 35. výročí světové premiéry, která se odehrála v roce 1981 v Londýně, kde se Kočky bez přestávky uváděly do roku 2002 a zaznamenaly téměř 9000 repríz, obdobný úspěch měly i na Broadwayi, kam se letos v létě po několikaleté pauze opět s velkým úspěchem vrátily. Plzeňská inscenace Koček měla premiéru v prosinci 2014 v Novém divadle v českém přebásnění Michaela Prostějovského a od té doby patří mezi nejúspěšnější tituly, a to i díky vynikajícímu, tanečně, pěvecky i herecky zdatnému obsazení v čele s plzeňskou hvězdou Stanislavou Topinkovou Fořtovou v roli kočky Grizabelly, zpívající hit „Memory“.

foto: DJKT, Pavel Křivánek

 

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.10.2016 17:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka