Plzeňské Radčice zvou v sobotu na masopust

Letos obyvatelé Radčic pořádají už 17-tý ročník. Nadcházející masopust proběhne s určitými změnami. Na návsi letos přítomné nečeká program - tedy ochotnická pohádka na pódiu.

Cílená propagace v Plzni

Obyvatelé se sejdou bez nějakého konkrétního tématu (každý si může vzít jakoukoliv masku) a to 18. února ve 14 hodin na návsi u Radčické kapličky. Nebudou chybět dva koňské povozy, dechové těleso Víti Vávry a průvod přijde letos poprvé podpořit i parta masek ze sousedních Křimic.

Během celé akce se bude rozjíždět masopustní kolo štěstí, kde každá obálka vyhrává. Také mobilní hospody se štamprdličkami všemožných druhů budou připraveny přítomné zahřát a rozpálit. "Dále zachováme soutěže o nejlepší skupinovou masku, nejaktivnější masku a tři nejlepší masky jednotlivců. Tyto odmění vybraná porota hodnotnými cenami. Ani dětičky nepřijdou zkrátka a každé maskované škvrně obdrží sladkost," lákají pořadatelé.

V ulicích Radčic pak posoudí a vyhodnotí nejchutnější radčickou masopustní koblihu a pohřbení vycpaného Bakchuse proběhne u dřevěného mostu u řeky Mže v cca 17 hodin. Rovnou po průvodu pro masky zahraje D.J.Pepík Hajajs v restauraci Radčický dvůr. Tam připraví dršťkovou polévku, ovar, guláš a další prasečí dobroty.

"Nestyďte a přijďte si s námi zařádit, zatančit a zazpívat," zvou pořadatelé. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.02.2017 17:04



3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka