Plzeňský kraj navštívil zakladatel Czech-American TV

Krajský úřad Plzeňského kraje navštívilv pátek 15. července americký producent českého původu John Honner, zakladatel nekomerční stanice Czech-American TV, která prezentuje jednotlivé oblasti České republiky formou vzdělávacích pořadů. Plzeňský kraj s ním spolupracuje již druhým rokem.


Propagace českých regionů a kulturního dědictví na nekomerční stanici Czech-American TV probíhá již 13 let. Jedná se o jediný televizní program na světě, který pravidelně vysílá videa v angličtině propagující cizí zemi – a to přímo Českou republiku. V USA televizní vysílání sleduje přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků prostřednictvím internetu na celém světě, především v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské federaci. Czech-American TV byla před třinácti lety průkopníkem v internetovém vysílání. Na webu www.catvusa.com mohou uživatelé internetu sledovat vysílání i na tabletech a mobilních telefonech, a to díky spolupráci s českými vysokoškolskými studenty technických oborů. Jednou ze tří českých vysokých škol spolupracující na tomto jedinečném projektu je Západočeská univerzita v Plzni. Rozsah spolupráce se od roku 2013 neustále prohlubuje a je prospěšná pro obě strany.

Krajský úřad Plzeňského kraje využívá této ojedinělé a exkluzivní spolupráce od počátku roku 2015 a osobní setkání s vizionářem Johnem Honnerem může tuto výhodnou spolupráci a jedinečnou propagaci regionu po celém světě jen prohloubit. V kavárně Akademického centra ZČU v Sedláčkově ulici v Plzni se k této příležitosti uskutečnila 14. července 2016 tisková konference, které se zúčastnil vedoucí katedry informatiky a výpočetní techniky FAV doc. Ing. Přemysl Brada, MSc., Ph.D. a vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu KÚPK Ing. Alena Svobodová. Dále se uskutečnila schůzka Johna Honnera s náměstkem hejtmana pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiřím Stručkem. „Všechna tato setkání přispěla k prohloubení poznání a spolupráce všech zainteresovaných stran a v budoucnu můžeme očekávat silnou vzájemnou spolupráci, která pomůže k dalšímu zviditelnění nejen Plzeňského kraje a jeho krás, ale i ke spolupráci na poli vzdělávacím a výzkumném,“ uvedl Jiří Struček.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.07.2016 12:43



3 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka