Plzeňský kraj podporuje služby zaměstnanosti, otevřel centrum Info Kariéra

Lidé, kteří chtějí zlepšit svoje pracovní uplatnění, mají v Plzeňském kraji od října snazší situaci. Mohou využívat bezplatné kariérové poradenství a další služby zaměstnanosti v informačně vzdělávacím středisku Plzeňského kraje Info Kariéra.

Cílená propagace v Plzni

Středisko vzniklo díky iniciativě Plzeňského kraje, který se rozhodl touto cestou podpořit služby zaměstnanosti a hlavně zvýšit jejich dostupnost. Služby kariérových poradců budou moci využívat nejen nezaměstnaní, ale kdokoli, kdo uvítá pomoc při plánování své profesní dráhy. Díky finanční podpoře EU a Plzeňského kraje budou tyto komplexní služby pro veřejnost zdarma.

Středisko je součástí Krajského centra vzdělávání a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Plzeň, sady 5. května 42, které touto cestou oficiálně rozšířilo své vzdělávací služby i o kariérové poradenství. Na webu www.infokariera.cz bude mapovat vzdělávací nabídku v regionu i potřeby a očekávání zaměstnavatelů a porovnávat, jak si vzájemně odpovídají. Poradci pomohou klientům naplánovat postup k získání dobré práce, nebo vyhledat správný kurz, kterým si zvýší nebo rozšíří kvalifikaci a tím i šanci na lepší uplatnění.
„Naším cílem je aktivně a s osobním přístupem pomáhat klientům orientovat se a rozhodovat v otázkách dalšího vzdělávání, volby povolání či zaměstnání, profesního růstu a osobního rozvoje. Klienti mohou využít buď individuální poradenství, nebo se mohou zúčastnit našich tematicky zaměřených skupinových workshopů,“ vysvětluje RNDr. Jiří Cais, ředitel KCVJŠ Plzeň. A Pavla Chocholová, vedoucí Info Kariéry, dodává: „při poradenství jim můžeme pomoci například s vytvořením životopisu, při hledání práce či stáže nebo s přípravou na přijímací pohovor u zaměstnavatele.“
Své služby nabízí středisko i budoucím absolventům základních a středních škol. A v čem může být poradenství užitečné pro mladé lidi bez praxe? „Pomůžeme jim ujasnit si, co vlastně chtějí v budoucnu dělat a jaké jsou jejich silné stránky, na kterých mohou stavět svou kariéru,“ přibližuje poradce Michal Parlásek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.10.2015 12:08



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka