Plzeňský literární festival ve středu uzavře křest almanachu

Křtem Plzeňského literárního almanachu se ve středu 25. listopadu uzavře první ročník Plzeňského literárního festivalu.


Jeho organizátorem bylo Středisko západočeských spisovatelů ve spolupráci s Knihovnou města Plzně a Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje. 

 Almanach obsahuje dosud nepublikované práce členů Střediska, a to jak prózu, tak poezii. „Čtenáři zde najdou texty Jana Sojky, Davida Růžičky, Tamary Kopřivové, Jaromíra Komorouse, Vlastislava Tomana a dalších autorů. Někteří se zde dokonce představují v jiné roli, než byli známi doposud: prozaici poezií a básníci prózou,“ říká Daniela Kovářová, která Plzeňský literární almanach sestavila.

 Křest knihy se uskuteční od 17 hodin ve Studijní a vědecké knihovně. Kmotrem bude první náměstek primátora Martin Baxa. Křest symbolicky uzavře nejen literární festival, ale i výstavu věnovanou 25 letům existence Střediska západočeských spisovatelů, která po celý listopad probíhá v prvním patře knihovny.

 Plzeňský literární festival odstartoval 5. listopadu vernisáží výstavy a celkem nabídl osm literárních pořadů, dvě výstavy, dva semináře s tematikou autorského práva, jedno divadelní představení, koncert, panelovou diskusi, Festival nakladatelů a slavnostní předávání Cen Bohumila Polana. Finančně jej podpořil Plzeňský kraj z grantu orientovaného na Evropské hlavní město kultury, Nadace 700 let města Plzně, ČEZ a společnost ATMOS Chrást.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka