Plzeňští Indiáni pomohli mladým lidem z Jedličkova ústavu

K 25. narozeninám Nadace Jedličkova ústavu poblahopřáli tím nejlepším možným způsobem i hokejisté HC Škoda Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kapitán Ondra Kratěna a jeho zástupce na ledě Petr Kadlec se v pondělí 24. 8. 2015 zúčastnili zábavného odpoledne uspořádaného pro handicapované z Jedličkova ústavu v zařízení TEP faktor na Příbramsku. 

„Pomohli jsme zajímavé akci a hlavně tělesně postiženým. Oni zase svým způsobem pomohli nám,“ uvedli oba hokejisti jednohlasně.

Tvůrci projektu TEP faktor se inspirovali podobou slavné francouzské soutěže Pevnost Boyard. Kde tým soutěžících plní nebezpečné úkoly v rozsáhlém objektu, který je každý situovaný do jiné místnosti. TEP faktor není tolik adrenalinový. Nikdo se tu nemusí bát pavouků, klaustrofobického záchvatu, nebo nadměrné sportovní zátěže, úkoly se ale plnit musí.

V každém týmu bylo pět lidí. Vždy jeden profesionální sportovec, několik dětí s handicapem, sponzorů a sportovních novinářů.

Tým Petra Kadlece i skupina Ondřeje Kratěny prošly 10 soutěžních stanovišť. Některé byly silové, jiné vědomostní. „Za každé splněné stanoviště jsme získali indicii, která nám pomohla k pokladu. V týmu jsme měli těžce handicapovanou Káťu, která může jen hýbat třemi prsty a mluvit,“ uvádí Ondřej Kratěna.

Osmatřicetiletý hokejista, který hraje na profesionální úrovni od roku 1994, se zúčastnil mnoha charitativních akcí, ale žádná podle jeho slov neměla takový náboj, jako právě tato. „Katka si to hodně užila. Do některých místností se nedostala vozíkem. Proto z něj slezla a s naší pomocí se dostala dovnitř, aby mohla být s námi a plnit úkoly,“ popisuje.

„Akce měla určitě velký smysl. I já jsem si to moc užil, bavilo mě to,“ doplňuje. Podobně mluví i obránce Petr Kadlec. „Bylo to zajímavé. Součástí našeho týmu byla soutěžící, která nemohla pohybovat celou dolní polovinou těla. Odhodlání, které při hře projevila, to že se nevzdala, je určitě inspirací i před další extraligovou sezónou,“ uvádí Petr Kadlec.

To je podle Jana Mazocha z Jedličkova ústavu i cílem těchto společných akcí. „Chceme všem zúčastněným umožnit, aby si vytvořili vlastní pohled na to, jak je důležité sportovat s různými formami handicapů, navzájem si pomáhat i inspirovat se,“ vysvětluje Jan Mazoch, foundraiser Nadace Jedličkova ústavu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.08.2015 06:02



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka