Plzeňští reprezentanti pomáhají trénovat malé Indiány

Extraligoví borci HC Škoda Plzeň začali trénovat malé plzeňské hokejové naděje. Když jim to čas dovolí, pomáhají trenérům při trénincích Brusličky a Základny, tedy těch nejmenších hokejistů.


 „Sami jsme měli hokejisty, ke kterým jsme vzhlíželi. Jako malý kluk, bych měl taky velkou radost, kdyby mě přišel trénovat Bohouš Ebermann. Je skvělé, že nám kluci z áčka chodí pomáhat,“ uvádí Jiří Hanzlík, sportovní manažer mládeže HC Škoda Plzeň. 

Do tréninků se zatím nejvíce zapojují čerství reprezentanti ČR obránce Jakub Jeřábek a útočník Dominik Kubalík, společně s dalším forvardem Jakubem Lvem, všichni odchovanci hokejové Škodovky. Ve středu (21.10.) už děti přišel trénovat i další plzeňský odchovanec Jan Schleiss, útočník Miroslav Indrák a oba brankáři Matěj Machovský a Patrik Polívka.

„Bylo to moc příjemné. Děti jsou šikovné a snažily se. Já jsem měl alespoň možnost zavzpomínat na tu dobu, když jsem byl sám v Brusličce,“ uvádí jednadvacetiletý Honza Schleiss.  „Budeme si je teď s klukama pamatovat a sledovat je. Uvidíme, co z nich vyroste,“ doplňuje další odchovanec plzeňského hokeje Patrik Polívka.

Trenéři mládeže počítají hlavně s psychologickým efektem, který bude mít tréninková přítomnost extraligových hvězd na hokejový potěr. „Syn obdivuje Dominika Kubalíka na ledě, chodí na jeho zápasy, je to odjakživa jeho vzor. Samozřejmě je to pro něj maximální zážitek, když ho přijde trénovat do Základny,“ uvádí Ilona Šmídlová, maminka sedmiletého Jakuba.

Hokejistům se navíc základy, které teď dostanou, mohou hodit i pro budoucí profesní život. „Přemýšlíme i o kariéře trenéra a taková praxe bude výborná pro zisk trenérské licence,“ uzavírá obránce Jakub Jeřábek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.10.2015 18:10



1 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka