Po prázdninové pauze se Giant liga jede v Novém Boru

Čtrnáctý závod 17. ročníku seriálu Giant Liga 2018 pokračuje v Novém Boru v centru města.


V rámci 50-letého výročí vzniku etapového závodu Tour de Bohemie, bude v centru města připraven závodní okruh. Trať vedená uličkami města Nový Bor tak prověří techniku a vytrvalost jezdců. Diváci se tak opět můžou těšit na souboje našich nejlepších kriterijních specialistů.

Na startu nebude chybět Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastro) lídr seriálu Giant liga a zároveň jezdec, který má rád rychlé a technické okruhy. Vedle Boubala se na startovní pásce představí i trio jezdců naší nejúspěšnější stáje( Elkov Author ) Vojtěch Hačecký, Matěj Zahálka a Jan Rajchart. V barvách kolokrámníků uvidíme zkušeného Martina Bínu a nadějného mladíka Jirku Pokorného, který už na posledním kriteriu v Plzni dokázal vyhrát.

Do Nového Boru se samozřejmě chystá i tým AC Sparta Praha, který má v sestavě také vyhlášené rychlíky. A právě Jan Ryba by se měl poprat o stupně nejvyšší. Formu potvrdil na závodech v Číně, kde se několikrát v dojezdu dostal do Top Ten. K sobě bude mít skvělé pomocníky bratry Pavla a Honzu Stöhrovi.

Kriterium v Novém Boru okoření i start Australana  Matta Burchella v barvách týmu NejlevnějšíPneu.cz, kterému by měl spurty rozjíždět zlatý medailista z dráhového Mistrovství Evropy Michal Kesl.

Závodníci pojedou bodovací závod, kdy si v každém 5. okruhu nejlepší borci rozdělí 5,3,2 a 1b. Poslední bodování bude ohodnoceno dvojnásobně. A aby jezdci drželi vysoké tempo, budou vypisovány prémie o nejaktivnějšího jezdce Bageterie Boulevard prestige.

Srpnová soutěž aktivity Giant ligy 2018 tentokrát začne právě na okruhu v Novém Boru a my se můžeme těšit i na Denise Rugovace (Favorit Racing), který po těžkém pádu na ME již přislíbil účast.

Zveme Vás tímto na souboje jednotlivců a týmů, které pokračují tentokrát v centru města Nový Bor.

V pátek 24. srpna od 18:00 hod tak odstartuje již čtrnáctý díly GIANT LIGY 2018, který je vypsán tentokrát jen pro kategorii muži Elite.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.08.2018 07:20



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka