Podporu Plzně na umělecké a kulturní projekty pro rok 2016 získají desítky subjektů. Třeba Noc literatury

Rada města Plzně schválila poskytnutí dotací v rámci Jednoletého dotačního programu na podporu uměleckých a kulturních projektů pro rok 2016 třem desítkám žadatelů, jejich záměry podpoří částkou 825 tisíc korun.


Současně rada souhlasila s poskytnutím dotace ve výši 3,215 milionu korun dalším 43 žadatelům, v jejich případě ale musí podporu ještě schválit zastupitelé. Původně byla na dotace určena částka 3,05 milionu korun, pokud nebudou zastupitelé proti, navýší se objem finančních prostředků o jeden milion korun, o který se sníží původně schválený transfer pro společnost Plzeň 2015. 

„Celkem odbor kultury přijal 125 žádostí o dotaci na podporu uměleckého či kulturního projektu, 15 z nich bylo kvůli nedodržení podmínek a zásad vyřazeno. K posouzení komisí tak šlo 110 žádostí v celkové výši 12 390 021 korun,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. Komise pro Jednoletý dotační program v oblasti kultury pro rok 2016 doporučila k podpoře 73 žádostí v celkové výši 4 040 000 korun.

Mezi podpořenými projekty, jimž dnes dotaci v částkách od 10 tisíc do 50 tisíc korun schválila rada, jsou například Bohemia Jazz Fest, Noc literatury 2016, Sousedský jarmark v Bolevci, Milník času – bigbít 2016, Sborník konference Dějiny staveb 2016, projekt nazvaný Oživení Brummelova domu, krajské kolo kytarové soutěže Zlatá struna, Otevřená dílna na Zastávce a další. 

Mezi 43 žádostmi s projekty, jež dostanou ke schválení zastupitelé, jsou například Městská plovárna Plzeň, OPEN STAGE Divadla pod lampou, ARTCAMP 2016 pořádaný Západočeskou univerzitou v Plzni, Festival historické hudby v Plzni, taneční akce Aerowaves Spring Forward pořádaná spolkem Tanec Praha, Plzeňský festival stepu 2016, IX. Mezinárodní festival pro děti a mládež JUNIORFEST a další. Podpora se pohybuje v částkách od 25 tisíc korun až po 200 tisíc korun. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka