Podvodník vybral zálohy na pronájem bytu na Borech a už se neukázal

Nejdříve podal inzerát na pronájem bytu. Od pěti zájemců vybral zálohu, byt však nikdy nepronajal. Policie hledá pátou oběť podvodníka.


Policisté Obvodního oddělení Plzeň – Bory se zabývají podvodným jednáním 30letého muže z Plzně, který je podezřelý ze spáchání přečinu podvod. Toho se měl dopustit vůči pěti poškozeným tím, že dne 26. listopadu loňského roku umístil na internetový portál inzerát na pronájem bytu v Plzni na Borech, na který reagovalo celkem pět zájemců. S těmi se v následujících dvou dnech, to je 27. listopadu a 28. listopadu loňského roku v různých časech sešel a nabízený byt jim ukázal. Poté, co všichni projevili vážný zájem o bytovou jednotku, vybral od nich zavazující nevratnou kauci v různé výši a na druhý den slíbil předání bytu k užívání. K tomu však ani v jednom případě nedošlo. Celkem tak od podvedených osob získal finanční částku ve výši třicet jedna tisíc korun.   

Ihned po přijetí trestního oznámení zahájili plzeňští policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu podvod a případem se začali velmi intenzivně zabývat. V rámci jeho šetření se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého muže a totožnost čtyř podvedených. Identita posledního z poškozených jim však dosud není známa. "Z tohoto důvodu se obracíme na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při ztotožnění páté oběti. Žádáme osobu, která byla poškozena shora popsaným protiprávním jednáním, aby neprodleně podala zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158," říká policejní mluvčí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.03.2017 07:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka