Policie Modrava se natáčela i v sušické nemocnici

Do děje dvou zářijových dílů nejsledovanějšího seriálu současnosti, kterým je novácká Policie Modrava, se výrazně promítla sušická nemocnice. Ve 4.díle zde po úraze zemřel David Pospíšil, který hrál v seriálu náčelníka Horské služby.

Jarní servisní akce AUTO CB

V tom následujícím byla zavražděna zdravotní sestra, která v sušické nemocnici pracovala. V sušickém zdravotnickém zařízení se natáčelo v srpnu minulého roku.

 „Štáb Televize Nova za natáčení neplatil žádný nájem. Taková byla dohoda. Seriál podpoří dobré jméno naší nemocnice,“ uvedl tiskový mluvčí nemocnice Pavel Pechoušek. Aby se natáčení v nemocnici odehrálo bez problémů, měla na starost hlavní sestra sušické nemocnice Martina Kolářová. Tehdejší dny pro ni bylo velkou pracovní zkouškou. Termín kdy byl štáb TV Nova v nemocnici, začínal 19.srpnem a ona sem nastoupila necelé tři týdny předtím, 1.srpna téhož roku. „Bylo potřeba zajistit spoustu věcí počínaje technickým zajištěním přes vytvoření zázemí pro herce, zajištění komparsu z řad zaměstnanců, oblečením herců,“ jmenuje. „Herečka, která hrála v seriálu hlavní sestru je velice drobné postavy. Sice nebyl problém pro ni bílou uniformu sehnat, ale určitě to není standardní velikost,“ vzpomíná.

Vše samozřejmě organizovala s ohledem na to, aby natáčení nemělo žádný nebo jen minimální zásah do běžného provozu nemocnice. Štáb televize Nova se nejvíce pohyboval na oddělení následné péče a na chirurgickém oddělení.

Největší zážitek pro sušické sestřičky byl moment, když se na place objevil David Pospíšil. Podle scénáře musel být hospitalizovaný kvůli pádu do rokle. Pro sádrování byl v nemocnici vyčleněný pracovník, aby nedošlo ke zbytečnému blokování chirurgické ambulance „Zajišťovali jsme přiložení sádry po jeho filmovém pádu. Na ambulanci tehdy přišel v županu a slunečních brýlích. Byl velmi milý, s personálem si rád povídal,“ uvedla Martina Kolářová. „Zajímavou perličkou bylo, když jsme při rozhovoru zjistili, že sám neví, který herec ho do seriálu nadaboval,“ doplnila.

Martina Kolářová v těchto týdnech sleduje seriál Policie Modrava s celou rodinou. Podle jejího názoru se v tom dobrém smyslu zcela vymyká kriminálním příběhům, které se dnes natáčí a jsou plné násilí a krve. „Proto je tak oblíbená. Výborně herecky obsazený seriál, jehož výsledný efekt ještě umocňuje nádherná šumavská příroda. Určitě mě také láká, když se můžu podívat, jak seriál, jehož natáčení jsem viděla v přímém přenose, dopadl,“ uzavírá.

Prostředí sušické nemocnice je pro filmaře atraktivní. Například letos v červenci zde režisér Tomáš Bařina natáčel pro Českou televizi detektivní seriál s názvem Vzteklina, vysílat se bude v lednu příštího roku.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka