Policisté mají podezřelého ze žhářství v Klatovech

Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali v uplynulých dnech celkem sedm oznámení o požárech kontejnerů v Klatovech a blízkém okolí.

Jarní servisní akce AUTO CB

První případ byl zjištěn v sobotu 12. prosince v deset hodin dopoledne v ulici Nádražní, kde hořel kontejner s elektroodpadem. V  neděli 13. prosince evidujeme dva případy v ulici Koldinova, kdy hořela nádoba na odpad a kontejner před osmnáctou hodinou v ulici Luční. Další požár byl zaznamenán v  neděli 14. prosince před osmnáctou hodinou v ulici Koldinova.

 V úterý 15. prosince policisté přijali čtyři oznámení o požárech kontejnerů na papír. První hořel po sedmnácté hodině  v ulici Vrbova, po devatenácté hodině v ulici Tyršova,  v obci Sobětice po dvacáté hodině a poslední požár byl v ulici Máchova kolem 21.45 hodin.

Vzniklá škoda přesahuje 100 tisíc korun.

 Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Podle trestního zákoníku, kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování  intenzivním šetřením zjistili ve středu odpoledne podezřelého muže z Klatov a případy dále prověřují.  Podezřelý muž se doznal, že zapálil celkem šest kontejnerů na papír a jednu nádobu na odpad.

   



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.12.2015 17:08



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka