Policisté na Plzeňsku zkontrolovali přes 150 řidičů

Policejní hlídky plzeňských policistů během měsíce března 2018 prováděli v teritoriu Městského ředitelství policie Plzeň kontroly na silnicích.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zejména se zaměřili na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů, dále na pátrání po osobách věcech a vozidlech. Cílem těchto kontrol bylo pozitivně ovlivnit dopravně bezpečnostní situaci na vybraných pozemních komunikacích. Policejní kontroly probíhaly v obcích: Letkov, Mokrouše, Šťáhlavy, Lhůta, Šťáhlavice, Nezvěstice, Nezbavětice, Chválenice a Želčany.

Během této akce policisté zastavili celkem 156 vozidel. Ve dvou případech zjistili u řidiče požití alkoholu před jízdou a u dvou řidičů vyšel pozitivní test na požití omamné a psychotropní návykové látky. Další řidič nesplňoval zákonné podmínky pro řízení vozidla (jízda bez příslušného řidičského oprávnění) a v jednom případě policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté budou i nadále v podobných kontrolách pokračovat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.04.2018 06:30



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka