Policisté našli muže i s pětiměsíčním dítětem

Během krátké doby se podařilo nalézt hledaného muže i s pětiměsíčním dětátkem.


Policisté pátrali při rozsáhlé pátrací akci po muži, který po rodinné rozepři v Plzni odešel z domova s pětiměsíčním miminkem. Jelikož panovala mimo jiné  důvodná obava o život a zdraví malého dítěte a také obava o život a zdraví hledaného muže, bylo do pátrací akce nasazeno značné množství našich sil a prostředků. 

Policisté ze speciální pořádkové jednotky, obvodních oddělení, služební kynologie, ze služby kriminální policie a vyšetřování, odboru cizinecké policie,  dopravní policie, včetně těch z integrovaného operačního střediska dělali maximum pro to, aby byl muž s miminkem co nejdříve nalezen. "Pátrali jsme jak na zemi – pěší i motorizované hlídky ve vozidlech i na čtyřkolkách, tak i ze vzduchu. Situaci nám pomáhal monitorovat policejní vrtulník  i drony SIT Magistrátu města Plzně," říká policejní mluvčí Pavla Burešová.

Pátrání po hledaném muži s děťátkem mělo šťastný konec. V relativně krátké době se je policistům podařilo najít v jednom z restauračních zařízení a oba byli v pořádku. "Dohlédli jsme na to, aby dítě bylo bezpečně předáno do péče matky a muže jsme poté na místě zadrželi. Do příjezdu zdravotníků jsme také počkali u maminky s miminkem a pomohli jí s péči o dítě a také se zvládnutím této situace," dodává Burešová.  

V současné době je podezřelý již v policejní cele a budou s ním probíhat procesní úkony. Následně bude stanovena i právní kvalifikace jeho protiprávního jednání.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.08.2023 08:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka