Policisté ohlídali prvomájovou demonstraci dělnické strany

Úterní shromáždění dělnické strany sociální spravedlnosti proběhlo bez vážnějších incidentů.


Policisté během celé akce dohlíželi na dodržování veřejného pořádku. 

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo a realizovalo v souvislosti s oznámenou demonstrací dělnické strany sociální spravedlnosti, která se uskutečnila v úterý v odpoledních hodinách v centru města Plzně, bezpečnostní opatření, do něhož bylo nasazeno několik desítek policistů.

Cílem tohoto opatření bylo dohlédnout na hladký průběh oznámeného shromáždění a zajistit veřejný pořádek a bezpečnost. 

Před samotným aktem se v budově plzeňského magistrátu sešli čelní představitelé Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a Městského ředitelství policie Plzeň,  Magistrátu města Plzeň,  Odboru bezpečnosti a prevence kriminality, představitelé Úřadu městského obvodu Plzeň 3, zástupci Městské policie Plzeň a svolavatel shromáždění. Všichni se dohodli na vzájemné spolupráci a snaze o hladký průběh celé akce. Hned na samém začátku demonstrace došlo k narušení veřejného pořádku dvěma osobami ze strany demonstrujících vůči přítomné skupince osob opozice.

Policisté využili oprávnění policejního zákona, oba muže zajistili a předvedli na nejbližší obvodní oddělení policie k dalším úkonům. V současné době jsou obě osoby řešeny pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. V dalším průběhu akce až do jejího ukončení již policisté nezaznamenali žádné narušení veřejného pořádku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka