Policisté v červnu obsadili silnice v kraji, během čtyř akcí zkontrolovali 700 aut

Během čtyř dopravně bezpečnostních akcí policisté zkontrolovali téměř 700 vozidel a u necelých 500 z nich odhalili porušení zákona.


Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se v měsíci červnu zapojili do čtyř celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí, které byly zaměřeny na dodržování rychlostních limitů. Policisté zkontrolovali celkem 681 vozidle a zjistili celkem 480 přestupků. Přestupkové jednání řidičů vyřešili policisté v 461 případech příkazem na místě v celkové částce 290 500 korun a 19 přestupků oznámili k projednání místně příslušnému správnímu orgánu. Jelikož pozornost policistů směřovala hlavně na dodržování stanovených rychlostních limitů, bylo překročení rychlosti nejčastěji zjištěným přestupkem, a to v 356 případech. Druhým nejčastějším přestupkem bylo v 29 případech použití vozidla, které mělo nevyhovující technický stav. Policisté dále odhalili 25 řidičů, kteří telefonovali během jízdy, 17 řidičů jelo po dálnici bez zaplacení dálničního poplatku a 5 řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem.

"Upozorňujeme řidiče, aby na letní výlety či dovolené vyráželi vždy dostatečně odpočatí a na své cesty si připravili dostatečnou časovou dotaci. Tímto se tak vyhnuli stresu či shonu za volantem a únavě řidiče. Dodržujte stanovená pravidla v silničním provozu a buďte na sebe ohleduplní. Užijte si následující léto v klidu a ve zdraví," říká mluvčí Eva Červenková.

foto: pčr

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 02.07.2023 07:05



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka