Policisté v kraji objevili sedm pěstíren konopí

Akci s názvem BET realizovali krajští kriminalisté ve spolupráci s kolegy z územního odboru Plzeň – venkov minulý týden. Řadou prohlídek, výslechů a shromažďováním dalších důkazních materiálů vyvrcholila mravenčí práce, na kterou se policisté soustředili v rámci své operativní činnosti již od podzimu loňského roku.

Cílená propagace v Plzni

Minulý týden bylo při více jak deseti domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor na Plzeňsku objeveno sedm pěstíren konopí, zajištěno značné množství komponentů určených k jeho pěstování, rostlin konopí v různém stádiu růstu, více jak pět kilogramů sušiny rostlin konopí a euro bankovky v hodnotě dosahující několik stovek tisíc korun českých, které pravděpodobně pocházejí z trestné činnosti. Celkem bylo zadrženo 9 podezřelých z Plzně a blízkého okolí. Zatím bylo zahájeno trestní stíhání proti třem z nich. Jsou stíháni pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U dvou obviněných ve věku 44 a 41 let byl soudem akceptován návrh na jejich vzetí do vazby a třetí, ve věku 60 let, je stíhán na svobodě.
 
 Dle dosud zjištěných skutečností měli obvinění pěstovat v přístavcích na Tachovsku a posléze i na severu nedaleko Plzně stovky rostlin konopí. O nelegální „úrodu“ se i řádně starali. Své pěstírny náležitě vybavili umělým osvětlením, ventilací, vzduchotechnikou, rostlinám nakupovali speciální hnojiva a chemické přípravky podporující jejich růst a zvyšující obsah omamné látky. Na konci loňského roku pak měli sklidit, vysušit a rozdistribuovat nejméně 4 kilogramy sušiny konopí. Obdobně měli pěstovat další rostliny i v tomto roce. Rozdistribuovat však dalších pět kilogramů sušiny nestihli. Stejně jako předchozí várky, mohly i tyto rostliny končit u uživatelů v rámci celého Plzeňska, zejména pak v příhraničních oblastech na Tachovsku a Domažlicku a není vyloučeno, že část putovala i do zahraničí, kde je po tomto „zboží“ velká potávka. Tato nová úroda byla ale zajištěna při provedených prohlídkách.

Šetření všech okolností případu se i nadále intenzivně věnují kriminalisté z plzeňského krajského ředitelství a jejich kolegové z územního odboru Plzeň – venkov. Vzhledem k tomu, že nebylo zatím šetření uzavřeno a jsou zjišťovány další skutečnosti důležité pro řádné a objektivní rozhodnutí ve věci, nebudou poskytovány k případu další konkrétní údaje.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.05.2015 06:20



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka